Plannen

Door yoga
Sinds twee jaar ben ik het nieuwe jaar ingegaan met het uispreken van een intentie. Dit was gebruikelijk tijdens de yogales en zullen we aanstaande donderdag ook weer gaan doen.
In januari 2019 was mijn wens voor dat jaar dat ik mijzelf zou accepteren, van mijzelf zou houden en dat ik mijn wens om dood te zijn vanuit mijn depressie achter mij zou laten.
In januari 2020 was de vraag tijdens de yogales vooral gericht op wat ik de wereld kon bieden, wat mijn bijdrage kon zijn. Maar ik voelde vorig jaar dat het nog niet mijn moment was om te gaan geven. Ik was nog niet klaar met aan mijzelf bouwen. Dus mijn intentie vorig jaar was: alle laatste interne zaken op te ruimen en mijzelf te stabiliseren zodat ik mijn bijdrage kan gaan leveren.

Wat bracht dit mij?
Het gekke is dat ik beide jaren niet super bewust ben bezig geweest met de intenties, maar dat ze mij onbewust wel richting hebben gegeven. Ik heb in beide jaren precies dat gedaan/geleerd. Afgelopen jaar in september voelde ik mij stabiel genoeg om dit blog te starten. Dus ik begon te delen. Doordat ik nu weer thuis woon zie ik heel goed welke oude patronen nog niet helemaal over zijn en waar ik nog steeds mee aan het werk mag. Maar de mate waarin dat aanwezig is, is een stuk minder. En zeker een stuk minder belastend voor mijn dagelijkse leven.

Dit jaar
Oudjaarsdag heb ik een moment genomen om meer intenties uit te schrijven. In verschillende thema’s; gezondheid, spiritualiteit, studie/werk, relaties(familie,vriendschap en romantisch), thuis en wat ik hoop dat de wereld krijgt in dit jaar.
Ik ga je niet vertellen dat al deze dingen sowieso gaan gebeuren. Het zijn er waarschijnlijk te veel. Maar het maakt dingen voor jezelf helderder. Als jij al thema’s moet gaan verzinnen, merk je direct waar jouw prioriteiten liggen. Dus dit is belangrijk. Vervolgens diep je die thema’s iets verder uit. Wat is hetgeen dat je graag zou willen bereiken binnen dit thema. Bijvoorbeeld:
Thema werk:
Een baan van 24-32 uur per week.
Ik wil gebruik kunnen maken van mijn kwaliteiten (schrijven, koppelingen maken tussen ideeën van anderen naar de dagelijkse realiteit en communicatieve vaardigheden).
Ik wil een verschil in positieve zin kunnen maken binnen mijn werk.
Ik wil er een zelfverzekerd en blij gevoel van krijgen.
Ik wil er energie uit terugkrijgen zodat ik ruimte overhoudt voor andere zaken in mijn leven.
En ik wil er voldoende inkomen mee krijgen zodat ik ook nog lekker kan sparen en de rest van mijn leven kan gaan opbouwen.

Dit is best veel misschien. Maar het maakt dingen helder voor jezelf, waar je prioriteiten liggen. Het is concreet, maar niet te concreet. Maar stel dat jij precies weet welke baan of bij welk bedrijf je wil werken, dan noteer je dat! Let er vooral op dat je positief formuleert. Dus niet: ik wil geen baan waarin ik mij onzeker voel. Dan ga je het negatief labelen en dat helpt niet zo lekker.
Wanneer het moment daar is en je hebt een gesprek en het aantal uren past niet helemaal of je inkomen is lager dan je zou willen, kan je op dat moment nog bepalen hoe belangrijk dat precies voor je is en op welke andere manier je wellicht vorm kunt geven aan de onderliggende prioriteit. Bijvoorbeeld:
Ik kan geen baan vinden voor 24 uur, dus mijn inkomen is lager. Waarvoor wilde ik dit ook alweer? Om te kunnen sparen. Kan ik nog een andere baan erbij vinden of kan ik het met minder doen per maand.

Pak er even een halfuurtje voor
Het helpt je dus richting te geven en jezelf te leren kennen in je eigen prioriteiten, waarden, normen en hoe je dit uit kan zetten. Wees daarin niet te streng. Leef gewoon, ga niet dwangmatig aan je intenties werken maar laat het voorbij komen in een flow. Want daarmee kom je al een heel eind, kan ik je vertellen na de afgelopen twee jaar!

Liefs Michelle