True Me - Inspiratie app

Gisteren heb ik jullie via Instagram meegenomen op één van de dagen van de vredeswandeling. Voor de mensen die geen Instagram hebben, wil ik een korte toelichting doen. Dus als je de posts op Instagram wel gelezen hebt, kan je direct door naar ‘Waarom doe ik dit?’!

Introductie
De vredeswandeling waarnaar ik verwees betreft een wandeling van Den Haag naar Enschede. Een route van circa 270 km in 12 dagen. Raymond Niemeyer organiseerde dit vanuit ‘What do you do’. Vandaag was de achtste dag en aankomende vrijdag sluiten ze de wandeling af met de laatste route; Borne – Enschede. Dit wordt gedaan om geld in te zamelen en bekendheid te genereren voor het bouwen van een jongerenapp.
Misschien herken je het zelf of zie je het bij anderen; het kan een behoorlijke uitdaging zijn om te weten wie jij precies bent, waar jouw krachten, talenten en interesses liggen. En dan ook nog eens te verzinnen hoe je die samenbundelt tot een fantastisch plan voor jouw toekomst. Mocht je daar toch al uit zijn, dan stuit je wellicht op de volgende uitdaging; je hebt nog bepaalde kennis of vaardigheden nodig om jouw plan in werking te kunnen brengen.
Deze app (die straks door en voor jongeren wordt gemaakt!) moet jou alle handvatten gaan bieden om deze uitdagingen aan te kunnen. Het moet je helpen in jouw kracht te gaan staan en hetgeen te vinden waar je nou echt gepassioneerd voor bent. Het moet jou de middelen aanreiken die ervoor zorgen dat alles haalbaar wordt.
Klinkt interessant toch?!

Waarom doe ik dit?
Er is natuurlijk een reden waarom ik mijn tijd investeer in dit project. Om eerlijk te zijn heeft dat verschillende redenen. Ik zal bij de één langer stilstaan dan bij de ander, maar jullie een beeld geven waarom ik dit zo belangrijk vind.

Depressie
In 2017 ontwikkelde ik een depressie. Toen was ik mij daar nog niet van bewust, maar achteraf gezien waren er toen al duidelijke signalen aanwezig. Uiteindelijk kreeg ik in augustus 2018 mijn diagnose. Waardoor ik ook kon gaan werken aan mijn herstel. Ik wil jullie graag meer vertellen over dit hele proces, maar ik vermoed dat het een lang verhaal zal zijn en dat ik het dus beter kan spreiden over meerdere blogs. Dus ik bewaar delen voor later.
Waarom ik het nu toch benoem is omdat het duidelijk één van de redenen is dat ik mij hiervoor inzet. Eén van de oorzaken van mijn depressie was dat ik niet in contact was met mijzelf. Wat ik hiermee bedoel is dat ik bijvoorbeeld de signalen van mijn lichaam niet opmerkte, maar ook alleen maar keuzes maakte op basis van mijn denken. Ik had mijzelf al dusdanig getraind dat ik niet meer zo goed kon voelen wie ik ben en wat ik wil. Ik geloof dat als ik deze app had gehad destijds, voor de ontwikkeling van mijn depressie, dat ik het had kunnen voorkomen. Omdat ik een grote factor van de ontwikkeling daarmee had opgelost. En dan met name het stuk dat ik mijzelf zou leren kennen en vervolgens in contact zou komen met mensen die hetzelfde denken als ik. Waardoor ik mij niet had hoeven schamen voor wie ik ben of wat ik vind. Het had mij een veilige omgeving kunnen bieden.


Raymond

Tijdens mijn depressie ontmoette ik Raymond. Hij was één van mijn therapeuten en later werd hij mijn yoga-docent. Nu zou ik hem omschrijven als vriend. Raymond had vanaf het begin af aan een wat andere aanpak dan mijn andere hulpverleners. Hij keek naar de toekomst. Hij zocht een stukje sprankeling in mij. Een vuurtje dat mij aan zou wakkeren. Het duurde even, maar inmiddels heeft hij de gasbrander en de olie gevonden! Hij bracht mij terug naar mijn dromen. En ik weet dat hij dit voor meer jongeren doet in zijn praktijk. Het doel is dan ook om grotere aantallen jongeren deze ervaring te kunnen bieden, door zijn aanpak te kunnen verwerken in een app. En het vervolgens uit te bouwen naar een springkussen voor de jeugd. Die je lanceert naar het werken aan jouw dromen en passies terwijl het je ook faciliteert in de vaardigheden of netwerken die je ervoor nodig hebt.
Raymond ken ik dus al een tijdje. En daarom durf ik te zeggen dat hij dit organiseert vanuit een goed hart. Het is voor hem geen commercieel plan. Natuurlijk hoopt hij op succes, maar in eerste plaats om die jongeren te helpen. Dat is zijn droom.


Hoe ziet die app er dan precies uit?
De app krijgt een soort game/social media concept. Je start op ‘Lonely Island’ waar je een tijd moet zijn om jezelf te leren kennen. Hiervoor gaan we verschillende dingen inbouwen. (Mocht je hier goede ideeën voor hebben, deel ze vooral! Check het laatste kopje.)

Vervolgens, als je daarmee klaar bent voor jouw gevoel, kan je doorreizen naar ‘Paradise Island’. Hier mag je al jouw ideeën droppen over hoe de wereld eruit zou moeten zien! Wanneer is de wereld perfect in jouw ogen? Welke dingen horen daarbij? Welke dingen misschien wel niet?
Op basis van deze twee eilanden bouw jij jouw eigen profiel. Dit profiel zorgt ervoor dat jij terecht komt op een eiland met mensen die eenzelfde soort profiel hebben. Hier kunnen jullie starten met netwerken, ideeën uitten of gewoon nieuwe vrienden maken.
Stel je voor; er ontstaat een idee op dat derde eiland. Jij/jullie willen hier serieus mee aan de slag. Dan kan je ervoor kiezen om samen of alleen verder te reizen naar het volgende eiland. Hier kom je als het ware weer op de wereld. Je gaat jouw idee naar buiten brengen. Wil je een eigen bedrijf starten? Dat kan! Door alle toolboxen in de app kan jij de juiste vaardigheden opdoen om er een succes van te maken! Wil je liever voor een bedrijf dat project uitzetten? Dan kan je je idee delen en zal één van de door ons geselecteerde bedrijven contact met je kunnen opnemen. De bedoeling is dus dat alles erin zit en jongeren eruit kunnen halen wat ze zelf willen.
Ik noemde zonet al even die toolboxen. Wat je je daarbij mag voorstellen is ontzettend breed. Dat kan gaan van informatieve boxen tot praktische zaken. De bedoeling is dat dit aanbod steeds verder zal worden uitgebreid wanneer de app bestaat.

Tof! Wat kan ik doen?
Ben jij enthousiast geworden? Help jezelf dan vooral door ons te helpen!
We hebben dus echt al wel concrete ideeën liggen over de app! Maar er is ook nog steeds ruimte voor input van anderen. Middels een prijsvraag op de website: www.whatdoyoudo.eu hopen we ook jullie ideeën te kunnen verzamelen. Dit mag over het concept, maar ook over de inhoud gaan.
Dus heb jij bijvoorbeeld een goed idee voor een toolbox? Stuur het in!
Weet jij een leuke vormgeving of naam voor één van de eilanden? Deel het met ons!
Er zijn drie prijzen beschikbaar gesteld voor de drie beste ideeën!

Daarnaast willen we graag onze bekendheid verder verbreden. Dit kan door delen op social media, maar ook door het met vrienden erover te hebben.
Like de pagina's:
Instagram
Facebook

Mocht je een zakcentje over hebben en het willen doneren, dan kan dit ook! Wederom op de website, www.whatdoyoudo.eu, kan je je donatie storten.
Vind je het leuk om een stukje mee te wandelen? Vanaf woensdag zijn ze binnen Twente. Klik hier voor het plan. Met name bij het ontvangst in Enschede a.s. vrijdag rond 12:30 uur hopen we veel mensen te mogen ontmoeten!